miercuri, 6 ianuarie 2010

Romania mea!



De curand am citit un articol in Ring, stiti voi, ziarul gratuit de la metrou. " Ne intereseaza parerea ta! Scrie-ne pe adresa x@x.ro si spune-ne cum este Romania ta".
Si acum stau eu si ma gandesc, de ce vor sa afle ceva ce ei stiu deja.

Hartii, gume de mestecat, capace, tigari, sticle aruncate peste tot. Salarii mici, locuri de munca putine sau deloc, preturi extraordinare, poluare fonica, drogati, hoti de buzunare, de telefoane, s.a.
Apartamentele sunt atat de scumpe incat trebuie sa te legi la gat cu un credit de la banca pe 30-35 de ani. Desigur, sunt si alte metode prin care poti procura acei banuti.

Iar daca nu esti atent, ca mine bineinteles, poti fii furat in amiaza mare. Fie ca te "scapa" de un telefon (ca pe mine) sau de niste bani sau chiar de alte lucruri.
Sunt chiar furioasa pe acesti oameni care nu au demnitate, le lipseste rusinea. "Cu rusinea mori de foame" spunea cineva.. intr-adevar asa este dar sunt sigura ca se referea la alte situatii. Cateodata este bine sa ai si putina rusine;

Acestea sunt doar cateva din lucrurile care caracterizeaza Romania.

Da.. Nu ne place aici dar nici in alta parte nu e mai bine. In strainatate suntem tratati ca ultimii oameni, suntem munciti si insultati pentru ca altcineva, roman si el, a facut nu stiu eu ce. Unde a ramas cu "toti egali, toti la fel", "egalite, fraternite" -ul francezilor.
Fiecare ar trebui sa fie judecat pentru faptele sale nu pentru cele alea poporului din care se trage.
Vorba lui Mircea Badea, Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

Romania voastra cum este?

3 comentarii:

  1. Da, traim in Romania, chiar daca multi au fugit peste hotare in cautarea unei vieti lipsita de griji tot nu au reusit, iar acum incearca sa ajunga in tara si isi dau seama ca nu au resursele necesare.
    Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Despre părțile frumoase ale României nu scrii ?

    RăspundețiȘtergere
  3. exact, despre partile frumoase cand scrii?

    RăspundețiȘtergere